Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Ballekens in de tomatensaus !

Inderdaad ! Hemels kunnen ze smaken die balletjes. Maar zoals alles in het leven komen ze in twee soorten. Goede en slechte… Deze ochtend wist papa aan mama te vertellen dat hij zin had in die balletjes. Mama de goedheid zelve zorgde ervoor door deze te kopen bij slagerij “Dirk” in Balgerhoeke. En ja het waren de slechte… Niet de balletjes zelf, die waren best lekker. De saus daarentegen  was van het type : ” hoe meer bloem hoe meer we eraan verdienen !”. Je kan die saus namelijk op twee manieren maken. Je kan zoals het hoort tomaten gebruiken met allerlei kruiden, een beetje ui etc… Of je kan een bechamel saus maken (voor de culinaire barbaren onder ons dit is bloem met boter en melk tot je een smaakloze pap krijgt) en daar tomatenpuree bij doen…. Inderdaad : Bahhhhkes !!!!!Ach maar honger maakt veel goed en dus hebben we (voornamelijk hij) ze opgegeten.  Wisten jullie trouwens dat dit een grieks gerecht is ? Tot spijt an al diegenen die dachten dat het een uitvinding van hun grootmoeder zaliger was. Ha ! Sorry bomma… “Keftedes me domatosaltsa” noemt de lekkernij daar in de peloponnesos. En ze worden er gemaakt van het lekkerste schapengehakt met de verste tomaten met rijst (en niet met frieten !). Hemels hoe een gerecht op vakantie zo veel beter kan smaken dan thuis…. Hij moet dringend op reis hij…. 

Advertenties

januari 9, 2008 - Posted by | Eten en drinken | , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: