Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

“D” day minus one it is…..

Stress, emoties, tranen en verdriet voor ons allen…. Het komt eraan. Laatste dag in de huiselijke veiligheid voor mij. Morgen Creche, strijd, haantjesgedrag, vechten voor eten aandacht en verse pampers… We nemen de poepzalf al bij de hand… Op een bepaald moment kan je niet anders dan je kind uit handen geven en op iemand anders te vertrouwen. Maar die oudjes van mij hebben het er behoorlijk moeilijk mee. Bijkomend feit is dat die vader van mij net deze week op congres moet en dus bijgevolg niet in de buurt is voor de nodige assistentie te verlenen. Maar laat het duidelijk zijn voor eenieder… Als hij verneemt dat er iets misloopt zal zijn wraak bij de terugkomst niet mals zijn… Anti-terreur brigades zullen in dat laatste geval niet volstaan. De 318d vollenbak door Eeklo en rechtsreeks de gevel binnen, creche opgeruimd ! Maar laten we dit scenario maar heel ver weg opbergen… want alles gaat heel vlot lopen, tot je het volgende leest in La dernierre heure :

BRUSSEL – Een baby van tien maanden is in een Brusselse crèche van Kind en Gezin zwaar toegetakeld door een tweejarige peuter. Dat meldt La Dernière Heure. De ouders van de baby overwegen gerechtelijke stappen. Kind en Gezin start een onderzoek.

De baby en de peuter verbleven allebei in de crèche. De baby lag in zijn bed toen hij werd aangevallen. Het slachtoffertje liep meerdere verwondingen op in het gezicht.

De ouders van de baby laken de late tussenkomst van het crèchepersoneel en overwegen juridische stappen. Volgens de moeder heeft het personeel niet gereageerd toen de baby huilde. Of een eventuele klacht iets kan opleveren, is nog niet duidelijk.

Kind en Gezin gaat de zaak in elk geval onderzoeken. ‘De inspectie zal nagaan of er voldoende toezicht was, want ook als de kindjes slapen, moet er voldoende toezicht zijn’, zegt woordvoerster Leen Du Bois. ‘Als er tekortkomingen worden vastgesteld, zullen daarover afspraken gemaakt worden met de crèche. Na verloop van tijd zal de inspectie weer een controle uitvoeren.’

Een sanctie voor de peuter is uitgesloten. Kinderen onder de twaalf jaar kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor agressie. ‘Ze kunnen bijgevolg ook niet in een jeugdinstelling geplaatst worden’, zegt Thierry Vanderhaeghe, woordvoerder van de Franstalige minister van Jeugdbijstand Catherine Fonck, in La Dernière Heure. De peuter wordt mogelijk wel onderzocht door een kinderpsychiater.

Advertenties

januari 27, 2008 - Posted by | Dagelijkse sleur..., Hoe is het mogelijk |

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: