Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Omdat ze niet hebben leuker is….

21022008

Zoals verwacht hebben we dus prijs… de waterpokken zijn gearriveerd. Ik lijk wel een …. kindje met waterpokken juist ja. Waar heb ik ze opgelopen ? In de creche dus. Is dit nog van deze tijd ? Goh, eigenlijk wel ja. Kan dit voorkomen worden ? Absoluut wel ja. Hadden alle ouders van de andere kindjes die in diezelfde creche verblijven hun kindjes laten vaccineren op 1 jaar dan was het zo ver niet gekomen. En waarom doen ze dat dan niet…… ?Wel kijk, eerst en vooral is dit vaccin nog niet inbegrepen in het K&G pakket omdat vadertje staat er momenteel nog geen geld voor heeft. Ten tweede zijn er nog steeds een aantal artsen (gelukkig minder en minder) die denken dat vaccineren gevaarlijk is… God (of algelijk wie ) mag weten waarom. Voor alle duidelijkheid de neveneffecten van dit vaccin is verwaarloosbaar, nog veel minder dan bij andere kind vaccins en laten we aub niet vergeten dat er nog steeds kindjes sterven van complicaties na een waterpokken infectie… Dus doen aub ! Betaal die 50 euro zelf zolang K&G het niet terugbetaalt !!!!! Het heeft niks dan voordelen. Eerst en vooral zal je kindje de ziekte niet doormaken. De ouder zelf heeft hierdoor ook minder problemen met de werkgever door geen verlet… En waarom werd Manon dan niet gevaccineerd ? Omdat je slechts op de leeftijd van 12 maanden kan vaccineren. Heeft dat dan nog nut ? Ja natuurlijk wel want op die manier neem je een groot deel van het natuurlijke ‘reservoir’ van het virus weg en bescherm je dus ook de kindjes die nog geen 12 maand oud zijn… Oh en voor we het vergeten, de juiste naam is WATERPOKKEN !!!!! Is windpokken dan verkeerd ? Eigenlijk niet neen. Beiden zijn volksnamen, de enige echte juiste naam is : Varicella zoster primo infectie maar wie kan dat uitspreken als hij nuchter is. Om ineens alle misverstanden uit wereld te helpen. Dit is NIET het virus die koortsblaasje veroorzaakt. Dit is WEL het virus dat je op latere leeftijd een periode van gordelroos (ZONA) zal laten doormaken. Het virus nestelt zich na de ziekte immers in de gaglia van de zenuwbanen die in de nabijheid van je wervelkolom liggen om dan bij zwakte toe te slaan. En neen als “de zona” helemaal rond is ga je niet dood. De zona gaat nooit volledig rond want je zenuwbanen bestrijken altijd maar één helft van je lichaam… Allemaal Urban legends !!!!!

Advertenties

februari 22, 2008 - Posted by | Dagelijkse sleur..., Uncategorized | , , , , ,

2 reacties »

 1. Ten tweede zijn er nog steeds een aantal artsen (gelukkig minder en minder) die denken dat vaccineren gevaarlijk is… God (of algelijk wie ) mag weten waarom.

  Omdat er wel degelijk sprake is van nevenwerkingen bij vaccinatie…
  Omdat vaccinatie op lange termijn de populatie verzwakt ipv. beschermt…

  En jouw argument om te vaccineren omwille van geen werkverlet te hebben…lijkt mij erg kortzichtig

  Reactie door Joris | november 4, 2010 | Beantwoorden

  • U heeft groot gelijk ! Populaties waar vaccinatie nog niet volledig werd ingevoerd wegens, financiële of ethische overwegingen zijn een voorbeeld van “sterke beschavingen”. Ik denk hierbij vooral aan zwart Afrika.

   En wat de economische impact van niet vaccineren is, wel blijkbaar voldoende om een groot aantal pediatrische vaccins integraal te vergoeden.

   Maar deze discussie voer ik al lang niet meer. het is ook nutteloos, vaccin tegenstanders roeien zichzelf op lange termijn wel uit.
   Mvg.

   Reactie door Papa Manon | november 10, 2010 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: