Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Mijn restaurant…

Eindelijk heeft België (sorry Yves, Vlaanderen) zijn eigen versie van “My restaurant Rules” en “mijn tent is top”. 5 Belgische koppels met restaurateurs ambities krijgen van de vtm 200 000 euro om een restaurant te beginnen. Vandaag mochten we de eerste aflevering smaken. Op basis van “het concept” konden de deelnemers extra fondsen verwerven. Het trendy koppel uit antwerpen dat het fenomeen “trendsetting” tot hun religie heeft gemaakt geraakte niet verder dan : fusion keuken. Toen hun gevraagd werd wat ze hiermee bedoelden werd het stil… Het is lastig trendy woorden te gebruiken als je niet echt begrijpt wat ze betekenen natuurlijk. A’pen hee….De west-vlamingen van dienst hadden ervaring via “catering” (trendy woordje voor traiteur). En dat bleek ook uit de gerechten die ze voorstelden…. Biefstuk friet hee madam, mee ne goeien klets mayoneeeeis ! En dat voor zeelui die een restaurant kunnen houden op de “kaai” in oostende…Een lesbisch koppel uit de limburg kwam traag op gang en wist niet veel te brengen buiten hun “aardappel concept” ???? Pardon ?Moeder en zoon van Leuven gaan voor het restaurant “Ons ma en ik”…. Elk lettertje betekende iets om de symboliek te verduidelijken. Al gauw was alle symboliek echter verdwenen… grijs grauw maar geen garnalen….Enig lichtpunt waren de oost-vlamingen die een concept op poten hadden gezet gebaseerd op “vergeten gerechten”. Fris en vrij origineel als u het mij vraagt. Maar het feit dat ik zelf Gentse roots heb kan van enige invloed zijn.Maar man man man, die a’pen… Trendy fusion. Italiaans met japans… Probeer u het volgende voor te stellen, een lasagne met wasabee…. beurk. Begin te begrijpen waarom een stadsdichter zo belangrijk kan worden….  

Advertenties

maart 4, 2008 - Posted by | Hoe is het mogelijk | ,

1 reactie »

  1. Eerste aflevering “Mijn restaurant” gezien gisteren.Een beetje teleurstellend is dat de meeste kandidaten HORECA-ervaring hebben, behalve deze van Antwerpen. In andere landen o.a. in Engeland hebben de meeste kandidaten geen ervaring in deze sector en zie je de kandidaten evolueren.Er was ook nog maar weinig originaliteit van de VTM kandidaten die dromen van hun eigen restaurant,zoals hierboven in het artikel terecht wordt opgemerkt. Enige originaliteit was te vinden bij de kandidaten van Oost-Vlaanderen alleen zou ik nooit meerval (katvis in de volksmond) serveren.Bah,Bah !! Als voormalig kok ben ik benieuwd wat de evolutie gaat zijn in de volgende afleveringen.
    Nog dit de opbouw van het programma kan ook iets professioneler. De presentatie dient iets meer met kennis van zaken te gebeuren en dan spreek ik niet van de jury want deze mensen hebben reeds hun sporen verdient in de sector.

    Reactie door Dehasque Willy | maart 5, 2008 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: