Mijn restaurant : De jury onder de loep Laatste deel…
“hof van Cleve” zo noemt de tempel van Peter Goossens. Een sterrenparadijs dat internationaal zeer hoog staat aangeschreven. Een prachtige landelijke ligging een prachtig rustig kader binnen en de charmante ontvangst brengen de culinaire ervaring naar dit hoge niveau. In het inmiddels in de titel vermelde programma is Peter het jurylid dat de kookkunsten van de deelnemers dient te evalueren. En dat doet hij goed. Ook al vinden de kandidaten dat hij een “bruutzak” is, dan is dit enkel en alleen om te bewijzen dat ze wel degelijk geen horeca ervaring hebben… In een echte keuken gaat het er soms veel bruter aan toe dan enkel te moeten horen “dit is geen risotto, dit is rijstpap”. Mijn vader ervaarde eerder de Gordon Ramsay stijl… En geloof me dat is veel erger… Men moet natuurlijk niet teveel verwachten. Een topchef van een sterrenrestaurant die beginnelingen evalueert das gelijk aan Hugo Claus vragen om je eerste liefdesbrieven die je als puber schreef te evalueren… Maar eerlijk is eerlijk Peter doet dat goed volgens mij…. En nog eerlijke Oostende doet dat niet goed…. De Red pepper maakt zich elke week belachelijker. Is het niet wegens onkunde dan is het door een ongepast hautain gedrag tentoon te spreidden. Zo hadden we eerst Pieter de ‘traiteur’ die van zichzelf vond dat hij kon koken maar ondertussen tot inzicht is gekomen en nu worden we getrakteerd op ‘ons Ghislaine’ die zichzelf te geschoold vind om bijlessen bediening te volgen maar die de daaropvolgende avond haar eigen personeel afvalt tussen de restaurant gangers…. Man echt en die jaloezie buitjes…. Horror gewoon die red pepper. Volgens ons gaan zij er als eerste vantussen… En volgens u ? Reageer hieronder en laat ons jullie favoriet of sukkeltjes kennen !
Nog geen reacties
Geef een reactie