Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

De Milieudienst…

Vandaag had “onze vader” speciaal een dagje verlof genomen om fase 6 van 99 te beginnen in de heraanleg van de tuin. fase 2 omvatte voornamelijk het wegvoeren van tuinafval. En zo geschiedde… 2 ritjes op en af naar het containerpark met een tot mestkar omgebouwde BMW. Hij ruikt bijzonder fris kan ik u melden. De houten planken die vroeger dienden om het brandhout tegen de regen te beschermen echter zitten vol met nagels en vijzen en dat zag “onze vader” niet zitten om in zijn auto te vervoeren. Niet getreurd, want sinds de milieudienst de ophaling van grof vuil heeft stopgezet kan je dit telefonisch aanvragen. Maar wat bleek nu, aangezien dit niet als tuinhout kan worden bestempeld, maar als afbraakwerken (?????) kan dit pas opgehaald worden in juni. Ze doen dit maar eens om de 2 maand en ze zijn net op ronde geweest natuurlijk… ‘T kan tegenzitten nietwaar… Vandaar mijn officiele boodschap aan de milieudienst : 

Geachte heren van de brigade De Roo, 

Aangezien u niet kon ingaan op ons verzoek tot ophaling van afval en wij onze tuin echt wel dit jaar nog wensen te gebruiken hebben wij volgende oplossing ingevoerd. Wij zullen het TUINHOUT dat u als afbraakwerken bestempelde in kleine stukjes zagen met een speciaal daartoe aangeschafte houtzaag. En zullen deze van carboline doordrenkte plankjes door onze schouw jagen. De alzo vrijkomende dioxine, fijn stof en stikstofmonoxide zullen u één dezer nachten de neusvleugels binnentreden. Maar geen paniek u zal hiervan de eerste 5 jaar geen hinder van ondervinden. De overblijvende droogresten zullen wij met plezier bij ons restafval dumpen. U begrijpt dat na deze gebrekkige dienstverlening wij ons vanaf heden ook genoodzaakt zien om ons afgereden gras niet langer tegen betaling in het containerpark te deponeren maar eerder langs de N9, op de markt of gewoonweg in de vaart. U begrijpt dat wij niet langer kunnen tolereren dat in de gemeente waar de gemeentetaxen het hoogst zijn de dienstverlening een tjeef onwaardig zijn. Oh, voor ik het vergeet. Indien u bij volgende verkiezing nog eens aanbelt om onze stem te vragen voorzie uzelf dan in handschoenen want de kans dat wij u een afvalzakje in de hand duwen is niet onbestaande. 

Inmiddels verblijven wij met de allervriendelijkste hypocriete groeten,

 

PS : En dat zowel de burgemeester als de verantwoordelijke van de milieu dienst allebei De Roo noemen is puur toeval hoor… Maldegem het Chicago van vlaanderen ! 

 

Advertenties

april 8, 2008 - Posted by | Hoe is het mogelijk | , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: