Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Mijn Restaurant : Waarom Limburg wint…

Boeken toe mensen het heeft geen zin meer. Laten we de kandidaten geen mensonterende proeven meer ondergaan, laten we Ghislaine van Pieter verlossen of omgekeerd, laat Linds fitnessen en laat Jelle en moeder van het leven genieten. Limburg wint point final.

Waarom vraagt u ? Wel omdat Limburg altijd wint ? Denk maar even aan “de grote monumentenstrijd” dat door Limburg werd gewonnen met de “Stoomstroopfabriek” of was het “Stroopstoomfabriek”… Je moet al van Limburg zijn om het te kunnen uitspreken. Ook daar won Limburg met niks tegenover heel sterke kandidaten. Limburg wint altijd als er dient gestemd te worden zonder experten…  De gemiddelde Limburger is verkleefd met zijn televisietoestel en GSM. Het gaat niet om de beste te laten winnen, het gaat om Limburg te laten winnen want ‘zij’ hebben nu eenmaal een inferioriteitsgevoel en moeten laten zien via Mijn restaurant dat zij ook op de kaart staan, weze het dan wel aan de Duitse grens waar niemand komt behalve die 6 mensen die het jenever museum bezoeken omdat ze nu eenmaal al de rest al hebben bezocht… Ik daag u uit lezer (niet Limburger) om mij 10 plaatsen op te noemen die het bezoeken waard zijn in Limburg… En neen, frituur “Het Graaaaaaaaatis busticket” is geen hoogtepunt van vlaamse of belgische cultuur…

Andere provincies of steden hebben eerder de neiging om hun eigen deelname aan zo een programma te minimaliseren (ook al vinden ze zichzelf wel de beste hoor), maar ze laten het in alle geval niet blijken in stemgedrag of hoorngelach…

Dus beste kijkers, geef het op… Limburg wint… Omdat ze nu eenmaal niks anders winnen….

Advertenties

april 29, 2008 - Posted by | mijn restaurant | , ,

16 reacties »

 1. Wat ene zever!

  Het is aangetoond dat van alle belgen de meesten in Limbrug zouden willen wonen en werken…

  Verder zijn er ontelbare plekjes in Limburg waar je zou kunnen genieten… Iets afbreken waar je niets van kent getuigt ook van onvolwassenheid!

  Reactie door Ann | april 29, 2008 | Beantwoorden

 2. 1) hasselt: exquisa; plopsa land
  2) maasmechelen village
  3) zolder
  4) onze oude mijnen
  5) ons bosrijke gebieden en fantastische wandel en fietstoerisme
  6) Haspengouw: katarakt :p hoort bij vijf.
  7) Bree waar kimmeke woont
  8) Tongeren: De oude belgen
  9) de voerstreek
  10) en nog zoveel meer

  En natuurlijk wint limburg (antwerpen mag van mij ook), ze hebben een niche gevonden in een toch al druk bezette markt. En lieve schrijver: limburg wint niets? Misschien een beetje meer bezig houden met de actualiteit ipv voor je tv-tje en je pc-tje te zitten

  Reactie door Ellen | april 30, 2008 | Beantwoorden

 3. Eat this!!!

  30/04 Vriendelijke Limburgers noemen Antwerpenaren irritant
  Antwerpenaren zijn arrogant en hun taaltje klinkt irritant. Dat blijkt uit een enquête van bureau Compagnie. Limburg is volgens de studie “het nieuwe hart van Vlaanderen”.

  Het Gentse onderzoeksbureau ondervroeg achthonderd Vlamingen om te onderzoeken welke provincie het meeste kans maakt om het VTM-programma ‘Mijn restaurant’ te winnen. Daarvoor polste Compagnie naar hun houding tegenover elke Vlaamse provincie en de inwoners.

  Antwerpen
  Antwerpen bleek de grote verliezer. Zes op de tien Antwerpenaren zouden een hoge eigendunk hebben, tegenover minder dan een op de tien inwoners van Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. Een op drie ondervraagden noemt het Antwerpse dialect bovendien irritant.

  Slechts vijf procent bestempelt Antwerpenaren als vriendelijke mensen. Bij de ondervraagde Vlamingen is Antwerpen de laatste keuze om een weekendje boeken. Dat komt waarschijnlijk omdat ze de provincie beoordelen als de minst groene. Antwerpenaren tonen het meeste sympathie voor Limburgers, terwijl Limburgers erg negatief staan tegenover Antwerpen.

  Limburg
  Limburgers zijn de meeste vriendelijke Vlamingen en Limburg is de meest groene provincie waar de ondervraagden het liefst op weekend gaan. Samen met West-Vlaanderen is het ook de provincie waar de ondervraagden het liefst zouden willen wonen.

  Het accent van de ‘conservatieve’ West-Vlamingen noemen de ondervraagden vrij irritant. Hoewel de ondervraagden West-Vlaanderen geen groene provincie vinden, gaat een groot deel van hen er toch graag op weekend.

  Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant kunnen maar weinig beroering wekken.
  (Bron: DSO)

  Reactie door Ann | april 30, 2008 | Beantwoorden

 4. En wete waarom… Omdat er in Oostvlaanderen en Vl. Brabant (ook in antwerpen) industrie is… Wij doe het land draaien. Jullie gaan op weekend of tellen hoeveel bomen er staan. Groen mijn voeten… lol. Leeghangers….

  Schitterend hoe sommigen op zo een post reageren trouwens. Ik zou zeggen laat u gaan, spuw uw gal.

  EN het is niet “ene” zever. probeer eens vlaams te praten…

  Reactie door manonclement | mei 1, 2008 | Beantwoorden

 5. @Ellen : Aangezien 6 bij 5 hoort…. geen 10 dus. Laat staan dat van je 10 voorstellen er ook maar 3 zijn die een liter benzine waard zijn… En actualiteiten Limburg ? Mocht u het niet weten TV Limburg is niet de nationale zender… Actualiteiten is wat je vindt in de krant (niet “de streekkrant”) en op het nationale nieuws… Maar laat mij eens denken wat weet ik zoal als actualiteiten van Limburg …. ? Oh ja, Het faillisement van het land van ooit, 1000-en ontslagen bij Ford Genk, de KS en bijhorende schandalen en de gratis bussen natuurlijk. Oh ja, juist mijn excuus jullie halen wel degelijk het nieuws…

  Reactie door manonclement | mei 1, 2008 | Beantwoorden

 6. Anders moeten we eens beginnen met van elke provincie 10 plaatsen op te noemen (natuurlijk ook door niet-bewoners van die betreffende provincie) die de moeite zijn om te bezichtigen.
  Tegenwordig zitten de mensen liver voor hun TV of Pc, dus veel resultaat zul je niet boeken.
  Wat mij betreft heeft Antwerpen evenveel kans om te winnen en als die domme koe van Oostende niet zo fucking jaloers was, zaten die er ook nog in.

  Reactie door fonzie | mei 3, 2008 | Beantwoorden

 7. […] Waarom Limburg wint. […]

  Pingback door Mijn Restaurant : Door de mand… « Manon Clement’s Blog | mei 8, 2008 | Beantwoorden

 8. Ge zijt allemaal zielig!

  Reactie door Anoniem | mei 13, 2008 | Beantwoorden

 9. Waarom moet Limburg aangevallen worden? Iedereen is trots op zijn provincie. Daarom zal altijd een Limburger voor Limburg kiezen, een Antwerpenaar voor Antwerpen. Ierdere provincie heeft zijn voor/nadelen.
  Wij hebben veel groen ja en wij hebben minder industrie, maar zijn wij daarom minder?
  Wij hebben veel toerisme en brengen daar ook veel geld mee binnen.
  Weet je wat zullen we eens ruilen voor een week en zien wat jullie dan zeggen? Geef mij maar goede lucht in plaats van drukte en vieze lucht.
  Laat gewoon die discussie stoppen en zeker op deze zielige manier.

  Reactie door veerle | mei 19, 2008 | Beantwoorden

 10. @ Manonclement

  Wat een zwakke argumenten, haha. Ik denk dat je niet echt thuis hoort tussen de normaal begaafden. Dus hou je erbuiten tenzij je iets zinnigs te zeggen hebt, wat nu niet echt het geval is.
  Geen discussie, het grote aantal fouten in je korte stukje tekst zegt genoeg. In welke provincie ben jij naar school geweest? :p

  Reactie door evi | mei 20, 2008 | Beantwoorden

 11. Wat een vooroordelen! Je praat alleen maar zo omdat je Limburg niet kent! Geen discussie waard!

  Reactie door zeezicht | mei 21, 2008 | Beantwoorden

 12. Schitterend hoe ze blijven reageren die limburgers… Geen discussie waard maar wel een post op de blog blijkbaar…

  Reactie door manonclement | mei 21, 2008 | Beantwoorden

 13. wat is me dat voor een commentaar niet de streek doet er toe maar wel hoe het restaurant gerunt word en dit word bij jelle en zn ma wel supergoed gedaan alsook serieus als volwassen mensen, terwijl yanaika en stephie het echt als een spelletje aanschouwen en hiermee bedoel ik dat ze echt nog piepjong zijn en nog ooo zoveel moeten leren hoe het is om volwassen te zijn, plezier maken kan maar je moet weten hoe en waar. Voor mij is leuven diegene die er boven uitsteekt en die weten met wat ze bezig zijn nl een toprestaurant open houden.

  Reactie door bernerlover | mei 22, 2008 | Beantwoorden

 14. go Hasselt.Wij stemmen voor jullei.Win de finale.Jullie hebben het verdient.Groeten uit Antwerpen.

  Reactie door OMA | mei 29, 2008 | Beantwoorden

 15. D’Hogeschool in Leuven wint mijn restaurant vanavond. In belgenland kiest men altijd voor de underdog. Kijk maar naar al die idool en andere sms-wedstrijden.

  Reactie door jurgenbrusselaers | mei 29, 2008 | Beantwoorden

 16. 1. Kanne (was in de running voor ‘mooiste dorp van Vlaanderen, heeft prachtige terrasjes en een leuk restaurant genaamd ‘In Kanne en Kruiken’)
  2.Plopsaland voor de kinderen: ideaal!
  3.Tongeren, de oudste stad van Vlaanderen, en het gezellige plein rond Ambiorix
  4.katarakt-route (de tuinbouwzone)
  5.Oud-Rekem: mooiste dorp van Vlaanderen
  6.De voerstreek
  7.Maasmechelen village
  8.Alden Biesen (mooie wandelzone met prachtig kasteel)
  9.Wijnkasteel van Genoelshelderen
  10.De oude mijnstreek
  11. Kasteel van Rullingen (Borgloon)
  12.Vrolingen, Stroopfabriek

  Alstublieft, nog iets?

  Reactie door Limburger, wereldburger | mei 29, 2008 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: