Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Papa-dagen : Dag 1

Papa dagen zegt u ? Wel kijk het zit zo. De creche is gesloten, de creche is gesloten gedurende 4 weken. Aangezien noch ik noch de mama 4 weken verlof op rij kunnen nemen dienen we ons te organiseren. En dat zijn dus intieme dagen. Dagen waarbij of vader of moeder alleen voor Manon zorgt. Deze week, allez deze 4 dagen, zijn het de intieme vader dochter dagen. En dat is toch wel een beetje spannend wegens het ontbreken van het moederschapsgen bij de vader en al…

De intieme vaderdagen hebben een heel klassiek verloop, want het is uiteraard niet de eerste intieme vaderdag sinds Manon is geboren… De dag begint met… de mama die de papa uit bed jaagt wegens, “ge hebt nu wel lang genoeg gemaft zeker”. Dan ontbijten ik en Manon gezamenlijk : Manon een boterhammetje met iets er naast, de papa een tas koffie met niks er naast. Hierna volgt toch wel één van de spannendste momenten : de badfase. Wegens kinderbadje te klein dient dit nu in “het grote bad” te gebeuren. Probleem is, één of ander inteligent iemand heeft dat bad op de grond gezet. Tweede probleem is : wegens een heel klein beetje overgewicht is de papa zijn rug tot mes verworden… U begrijpt het… Pijn en een HEEL kort badje… Maar ze is wel proper en al hee maat. ‘T is nie dat ik het niet goed doe zenne. Gewoon in bad zetten de sproeier erop. Inzepen en wrijven ook in de plooien en dan weer de sproeier erop, dat moe allemaal niet lang duren. Ze heeft geen traan gelaten en ze riekt fris. Doel bereikt. Nu even naar die Brufen zoeken om weer recht te geraken.

Na het badje is het speeltijd. Manon zit momenteel op haar speeltapijt (ge weet wel zo van die puzzelstukken he). Wij hebben voor een vrij speeltapijt gekozen en niet voor een “park” wegens teveel “zoo-achtig” en zo…Ge zijt Liberaal of ge zijt het niet newaar. Nadeel is wel nu dat ze begint te kruipen (Lees : een wilde combinatie van rollen, rechtzitten en achteruitschuiven) dat ze dus om de 10 minuten van onder de salontafel of de stoelen moet worden getrokken. Nu ja dat hoort bij bij die ontdekkingstocht. Zo heeft ze tijdens één van haar laatste tochten ontdekt dat ge een stoel kunt omvertrekken en dat ge die dan moet opvangen om hem niet tegen uw hoofdje te krijgen. Maar zelfs na het afweren komt ge er toch onder terecht… Another Cardiac Arrest moment…

Nu ga ik u laten want we zijn volop in de Pakkenitis-afleer-fase. Ze kijkt naar mij steekt armpjes omhoog en begint te brullen. Ik kijk ostentatief weg en doe alsof ik het niet zie of hoor. U zegt  ? Pijn aan het hart ? Welk hart ? Gnagnagna… Daddyday !!!!!!

PS : Ge kunt u niet voorstellen op welke korte termijn gasn dat kot hier bezaaid is met speelgoed die ze mooi over de living verdeelt.

Advertenties

juli 30, 2008 - Posted by | Dagelijkse sleur..., Uncategorized | , ,

1 reactie »


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: