Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Het project : The Final frontier…

Zo wordt deze bestemming ook wel vaak genoemd. Allez, voor diegenen die het nog niet hebben kunnen raden… Het is Alaska en het Noorden van Canada : “Where no man has gone before” al is dat laatste nu niet echt meer van toepassing.

We viegen naar Vancouver (Britisch Columbia, CA) en nemen daar de wagen (SUV, trailblazer) langs de Alaska Highway die loopt van Dawson Creek, British Columbia tot Delta Junction, Alaska, via Whitehorse, Yukon. afgewerkt in 1943,  is 2,237 kilometer lang. De terugkeer van Anchorage naar Vancouver gebeurt via Cruise langs de onvergetellijke Valdez kust (U weet wel waar de Exxon Valdez zonk).

De zaken die we verwachtten te zien zijn : “(Heel veel) bomen, bergen/Vulkanen (Mt. McKinley, DENALI Nat. Park) met hierin de lokale “Big Five” : Moose, Cariboo, Grizzly Bear, Wolve en the Dall Sheep, Gletsjers, walvissen, beren, muggen,  (belangrijkste risico van de reis), watervallen en heel weinig mensen….”.

Opzet van de reis is per dag een 300 km rijden (langs goede tot behoorlijke wegen) tijdens Manon haar slaapje en ervoor en erna genieten van de streek. Tijdens het rijden zullen de “oh’s” en ah’s” ook niet te tellen zijn natuurlijk.

De terugvaart (7 dagen) is er om te rusten en te genieten, het programma is overweldigend en voor Manon zijn er de Aquatods…

PS : To te voegen aan TO DO lijstje : Naar Chevrolet gaan en vragen om mij te leren een nieuwe band te steken op zo een trailblazer monster… In alle reisverslagen die ik tot nu toe gelezen heb, hebben ze een nieuwe band moeten steken. En dat is zo ongeveer het gevaarlijkst moment dat ze tegengekomn zijn (om u gerust te stellen hee).

En nu dit alles omzetten van droom naar realiteit…. Planning van verlof, toewijzing van budgetten… Familie overtuigen dat we niet gek zijn… De klassieke dingen zeg maar…

Advertenties

september 14, 2008 - Posted by | Het project | , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: