Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Afscheid van Claartje…

Na een klein jaar nemen we afscheid van Claartje. Claartje is niet meer. het was mooi, het was leuk, het was soms ontroerend, emotioneel afscheid… Maar nu is er de stadskabouter, op de tereinen van het UZ. De meesten onder jullie hebben het al begrepen, een nieuwe creche dient zich aan.

De reden van deze wissel berust grotendeels bij logistieke vereenvoudiging van ons hectische leventje. Manon afhalen was een hel, vergaderingen dienden verzet, files omzeild, ijzel en sneeuwbuien genegeerd… We dienden op tijd te zijn, soms op gevaar van eigen leven… Vanaf nu wordt het rustig(er), de creche bevindt zich in vogelvlucht op 500m van papa’s werk. Kan het nog beter ? Ja…. het kan beter als deze creche ook een goede creche zou zijn. Gisteren gingen we dus op ‘visite’. En wat we zagen heeft ons meer dan eens verwonderd. De creche is volledig vernieuwd, nieuw meubilair, nieuw sanitair, is heeeeeeel ruim. Alle speelgoed is aangekocht met kennis van zaken en is brandnieuw. En deze reusachtige ruimte zal slechts ingenomen worden door 11 kindjes… Zonder wie dan ook wat te verwijten. De vorige creche was half zo groot en er zaten 2 x zo veel kindjes. Dit is natuurlijk een gesubsidieerde creche niet alleen dor K&G maar ook door papa’s werkgever. Ik begrijp dat dit meer mogelijkheden geeft. Zelfs kleine toiletjes (echte in porselein hee) zijn voorhande.

Het gesprek met de creche verantwordelijke bracht ook verheldering, woorden zoals : pedagogisch plan, creativiteitsontwikkeling, stimuleren tot ontwikkeling en gestructureerde dagindeling gaven ons het nodige vertrouwen. Manon zal hier goed zijn. Het lijkt wel alsof alweer een mijlpaal in haar leven wordt genomen. De overstap van een gemoedellijke creche waar de nadruk op genegenheid lag wordt nu vervangen door een creche waar uiteraard ook plaats is voor genegenheid maar waar we beginnen met ‘opleiden’ al lijkt dit een groot woord…

Als aflsuiter wil ik Marianne en Tatie van Claartje bedanken voor de goede zorgen. We will never forget !

Advertenties

oktober 4, 2008 - Posted by | ouderschap | ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: