Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Diepvrieskinderen…

Mocht je echt nog niet overtuigd zijn dat ze in onze antwerpse provincie echt een buitenproportionele meerderheid mentaal minderbedeelden bezitten. Dit stond vandaag in de standaard….

Crèches laten baby’s buiten slapen

slotId = 376; templateId = 7;

BRUSSEL – Steeds meer Antwerpse crèches laten hun baby’s en peuters in deze koude wintermaanden buiten slapen, en dit in navolging van de Scandinavische landen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

“In de Scandinavische landen doen ze dit al langer, en terecht: want ook bij +2 C° heeft buiten slapen enkel voordelen”, zegt Cindy Le Bourlier van kinderopvang De Knuffel.

“Buiten slapen baby’s beter, zijn ze minder vatbaar voor ziekte en nemen ze meer vitamine D op.” Dokters bevestigen deze ongewone praktijk en maken geen bezwaar. “Het is opvallend hoe de kindjes buiten sneller en beter slapen dan binnen”, aldus Le Bourlier.

“In een mum van tijd soezen ze weg en sommigen blijven in die openlucht makkelijk één tot twee uur in dromenland. Bovendien zijn de kindjes na zo’n outdoor dutje vrolijker en handelbaarder dan als ze binnen zouden geslapen hebben.

Advertenties

december 13, 2008 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: