Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Mijn Restaurant II : The sequel….

Uit “Het nieuwsblad” de koppels vn de tweede reeks… Ik kijk er alvast naar uit… en u ? 

 

De deelnemers: Ben Ribas (45) en zijn zus Dominique (42) komen uit Gent. Hij runde restaurant Casa de las Tapas in Patershol, zij is fotografe en heeft de fotowinkel Fotofobie op de Kraanlei. Ben zou het restaurant door een echtscheiding hebben verloren. De man is half Spaans en een notoir liefhebber van vrouwen. Ben zou die liefhebberij verantwoorden met de laatste woorden van zijn vader: ‘Dat een man in zijn leven maar één doel heeft, namelijk vrouwen veroveren.’ Dominique is trouwens óók een liefhebster van vrouwen.

Het pand: op het Sint-Nicolaasplein langs de Grote Markt. Het pand maakt deel uit van een ruimer investeringsproject met onder meer het historische postgebouw. Er komen ook luxueuze lofts en winkels.

Claudio en Gaëlle: Kortrijk (West-Vlaanderen)

 

De deelnemers: Claudio Dell’Anno (25) en zijn vriendin Gaëlle Six (20) zijn het jongste koppel. Zij trekken van Knokke naar hun restaurant in Kortrijk. Claudio heeft Italiaanse roots en werkt als chefkok bij de Royal Zoute Golf Club en heeft ook in het Knokse restaurant Ciccio gewerkt. Hij is een sportieve kerel, want hij nam al een aantal keer deel aan de Zwintriatlon. Gaëlle studeert communicatiewetenschappen. Zij stopt tijdelijk met haar studies om de zaal van het restaurant te verzorgen. Dit koppel droomt al jaren van een Italiaans gastronomisch restaurant.

Het pand: de Oude Dekenij naast de Sint Maartenskerk. De verbouwingswerken die VTM liet uitvoeren, zijn intussen stilgelegd. De bouwvergunning zou op 5 maart worden afgeleverd.

Ann en Tom: Sint-Truiden (Limburg)

De deelnemers: Ann (27) en Tom (26) zijn al sinds hun puberjaren allerbeste vrienden. Zij komt uit een horecafamilie en heeft ervaring als chefkok. Hij is actief in de modewereld en springt af en toe bij in een restaurant. Ann en Tom geven alles op om voor het eerst in hun leven hun eigen zaak op te starten. Ze willen een eerlijke, klassieke keuken zonder te veel poespas, in een modern en eigentijds kader.

Het pand: in het Oude Bogaardenklooster. Een monumentale toegangspoort brengt je naar de rustige binnentuin. De restaurantruimte bestaat uit één grote zaal met een hoog plafond en houten balken. Een zuilengalerij maakt de scheiding met de hoge ramen aan de achterzijde, aanpalend aan de zaal ligt de halfopen keuken.

Chris en Wendy: Turnhout (Antwerpen)

 

De deelnemers: Chris (32) en Wendy (31) uit Mechelen zijn een koppel met drie kinderen van tien, acht en drie. Hij werkt als chefkok bij een cateringbedrijf en heeft zestien jaar ervaring. Wendy is verkoopster in een kinderwinkel en draaide ooit een jaar mee in een brasserie. Ze heeft amper zaalervaring, maar hoopt haar troeven als verkoopster uit te spelen. Het koppel wil in zijn restaurant een gastronomische wereldkeuken serveren in een familiale sfeer met een jonge en frisse inrichting.

Het pand: in de voormalige arbeidsrechtbank, vlakbij de markt van Turnhout. De bijzondere troef van dit pand is de monumentale traphal waar de gasten worden ontvangen. De chef kan van achter zijn fornuis zowel de zaal als de binnentuin met het parkeerterrein kunnen controleren.

Rebekka en Deborah: Diest (Vlaams-Brabant)

 

De deelnemers: Rebekka (24) en Deborah (32) zijn zussen. Ze volgen allebei een Syntra-opleiding ‘zaal en keuken’ en hebben verder geen ervaring in de horeca. Deborah runt een kinderdagverblijf dat ze nu overgeeft aan een andere zus. Rebekka wil zo ver mogelijk van de stress van de keuken blijven en kiest voor de relatieve veiligheid van de zaal. Ze gaan voor een internationale keuken met een ‘vrouwvriendelijke’ knipoog.

Het pand: op de Grote Markt, aan de overkant van de Sint-Sulpitiuskerk. Het pand ‘De Lelie’ was onder meer de zetel van de gelijknamige rederijkerskamer. Het is een beschermd monument met een monumentale balkenstructuur. Het pand is smal en diep, maar op de eerste verdieping kan een binnenterras.

Advertenties

februari 15, 2009 - Posted by | Uncategorized | , ,

6 reacties »

 1. […] MR2009 : The sequel […]

  Pingback door Mijn Restaurant 2009 : Het veelbelovende begin. « Manon Clement’s Blog | maart 4, 2009 | Beantwoorden

 2. […] MR2009 : The sequel […]

  Pingback door Mijn restaurant 2009 : De eerste test… « Manon Clement’s Blog | maart 11, 2009 | Beantwoorden

 3. […] MR2009 : The sequel […]

  Pingback door Miin Restaurant 2009 : Snot en laatkomers…. « Manon Clement’s Blog | maart 20, 2009 | Beantwoorden

 4. […] MR2009 : The sequel […]

  Pingback door Mijn Restaurant 2009 : Van Tandjes en Neusjes…. « Manon Clement’s Blog | maart 26, 2009 | Beantwoorden

 5. […] MR2009 : The sequel […]

  Pingback door Mijn Restaurant 2009 : Poll… Wie is je favoriet ? « Manon Clement’s Blog | maart 27, 2009 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: