Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Mijn Restaurant 2009 : La Scène : In memoriam

We zijn het er allemaal over eens dat het restaurant dat echt diende te worden gesloten niet eens genomineerd was. De bloem uit diest die meer en meer op een treurwilg begint te gelijken ontliep echter de dans. En La Scène betaalde het gelag. Of het nu Sint-Niklaas of Turnhout was die diende te sluiten speelt weinig rol. 

Dit is echte reality TV. Daarin wordt over je lot beslist door een zelfverklaarde criticus die een acute aanval had van zijn aambeien en die daardoor een stoel ongemakkelijk vond. Dat hij daarbij een heel goede keuken elimineerde ten koste van een stel amateuristische en continu bleitende pre-menopausale bospaddestoel nimfen speelt geen rol…

Dit is reality TV, je legt je lot eerder in de handen van louter toeval dan het te laten evalueren op zijn echte intrinsieke huidige of toekomstige waarde. Het interieur die zogezegd de boosdoener was werd als heel mooi en goed omschreven door de in een vorige aflevering opgevoerde interieur designer remember…

Maar ja, onverwachte en onterechte wendingen bepalen nu eenmaal het kijkcijfer en dat is het enige waar dit programma om draait voor Kanakna en VTM, want geef toe het is het enige VTM programma waar er nog een kat naar kijkt. 

Jammer, want ikvond het een charmant idee, en ja, het kon echt wel veel beter worden uitgewerkt, ik vond het ook een refter. Maar de nostalgie trof ook mij een beetje.

Hop en nu die bospaddestoelen eruit !

Advertenties

mei 1, 2009 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: