Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Ondertussen in Mexico….

Merkt u ook op hoe stil het is rond onze vriend “de griep” ? Het beestje doet echt alles wat van hem verwacht wordt. Hij gedraagt zich echt als een griepvirus. De huidige stap is ons een beetje in slaap wiegen. Allez… er zijn momenteel wel per dag een 1000-tal nieuwe besmettingen maar dit is geen nieuws meer uiteraard. Occasioneel een dodellijk geval maar ook hiervoor kijken we niet langer op. 

Dit is echt een “text-book” geval aan het worden van een zich heel snel verspreidend virus (ja, idd. de pandemie is sinds lang een feit). Ook de mens tot mens transmissie is ondertussen hier en daar (oa. in België) een feit. Deze beide zaken betekenen dat je nu een wereldwijd reservoir hebt van virus dat klaar zit om aan zijn 2e aanvalsgolf te beginnen. En die 2e golf zal hoogstwaarschijnlijk ergens in de herfst doorgaan, wanneer ook de bacteriële infecties hoogtij vieren. 

Ach is er reden tot paniek, neen, belange niet. Maar het volledig verdwijnen uit het nieuws is ergens een spijtige zaak. Want het leidt wellicht tot een verminderde waakzaamheid (of dat dit nu momenteel een risico inhoudt betwijfel ik). Hopelijk zal die waakzaamheid snel genoeg heropflakkeren in de herfst…

Advertenties

mei 22, 2009 - Posted by | Uncategorized | , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: