Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Ach …. Kathleen.

Ons Kathleen? Ons “Leen” zoals moeder haar vroeger noemde. Ze werd minister ons Kathleen. Vlaams minister van MOBILITEIT, sociale economie en gelijke kansen. Kathleen is nu reeds 5 jaar minister van mobiliteit en dat hebben we allemaal geweten. We hebben haar daar immers zelf geplaatst met onze kiesresultaten van 5 jaar geleden. En geef toe wat een zegen is het geweest. De laatste jaren zijn een hoogtepunt van onthaasting geworden. Meermaals per week wordt mij (ons) de kans geboden om te mijmeren over het leven, luidkeels mee te zingen met de laatste hits, rustig de krant te lezen, mijn mailtjes te lezen en te beantwoorden…. en dit alles in de meest stille omgeving van vlaanderen op dat moment, nml. “de snelweg”. Want daar is het dan heel stil, iedereen is stil, alles staat stil….

En nu, nu zijn het verkiezingen en is het crisis dus moet er met geld gesmeten worden, dus nu doen we eens alle aanpassingswerken tegelijkertijd. Het vlaamse wegennet is op 2 maand veranderd in de grootste werf van vlaanderen. Maar vooral niet om structureel in te grijpen. Neen om lijnen te trekken die er al waren (ok het was nodig), om wegdek te vernieuwen (ook nodig) en om bruggen te herstellen. Maar vooral niet om de capaciteit te verhogen… Neen, want daar is Kathleen tegen. Iedereen samen in de auto en liefst niet sneller dan 70 om smog te vermijden… Gelukkig hebben we op federaal niveau Hilde Crevits (CD&V) die dat laatste een halt toe riep. En neen, ik ben helemaal niet pro-tsjeef. 

Ach Kathleen, je bent het type idealist die denkt dat de wereld rond de bijtjes en de bloempjes draait en niet omgekeerd. Je verdient zonder twijfel de titel van “meest nutteloos gespendeerde ministerwedde” van de laatste legislatuur. En iedereen heeft dat begrepen, behalve de SPa. Want ons Kathleen is nu lijsttrekker voor Europa… Dus binnenkort met de tram naar Madrid ? 

Ach Kathleen… Ach SPa… Jullie zijn zo schattig naief…. Ik moet uiteindelijk toegeven, Bert Anciaux past inderdaad heel goed in de SPa…

Advertenties

juni 6, 2009 - Posted by | Uncategorized | , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: