Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Luchthaventaxi ?

We krijgen het er niet allemaal in, zei ik hem ! Jawel riposteerde diegene die naar de luchthaven diende te worden gevoerd. Deze conversatie met een hoog literaire waarde speelde zich af om 6h45 ergens in de westhoek. De chauffeur, (ik dus), had hiervoor speciaal de bedstee verlaten om 5h00. Wat trouwens helemaal niet van zijn gewoonte was. Mogelijks mede daardoor was zijn inschattingsvermogen op de vervoerscapaciteit van zijn wagen een onderschatting. Of net niet ?

De passagiers waren niet allen op tijd klaar. Hij was nog bezig de keuken op te ruimen, zij was bezig hem hierbij de nodige aanwijzingen te geven. Na enig rumoer en zenuwachtig over en weer gegaloppeerd te hebben stonden we allen aan de wagen. We krijgen het er niet allemaal in, herhaalde de chauffeur en terstond begonnen ze het voertuig te stouwen. Na een 4-tal pogingen werd het duidelijk dat de kinderwagen echt niet in de kofferbak bij de 3 koffers van standaardafmeting, de 2 sportzakken en het lege waterflesje van de chauffeur, kon zonder hiervoor beroep te doen op de passagier zijn familiale verzekering. Zo gezegd, zo bevonden, kroop de passagier in de wagen met tussen de benen… een kinderwagen. Het was toen 7h10. Wat niet zonder gevaar was. De passagiers dienden om 10h00 ten laatste op de nationale luchthaven te zijn. Gezien de wegenwerken rond de hoofdstad ( 😉 ) alsook deze op de weg naar Brussel en dit alles tijdens het spitsuur konden we geen risico nemen en begonnen we onze martelgang… De wegenwerken rond Gent de hoofdstad werden snedig ontweken door de hyper ervaren chauffeur. De files op de weg naar brussel waren in verlof. Dit samen met een kruissnelheid van 140 zorgde ervoor dat de passagiers 1h en 40 minuten te vroeg op de luchthaven waren, of liever gezegd, 3h en 40 minuten voor ze dienden de grond te verlaten…

Bij het afscheid was het de chauffeur nog steeds niet duidelijk waar de grimas op de hoofd passagier zijn gezicht zijn oorsprong kenden. De lange wachttijd in het vooruitzicht of de 1h20 minuut met de kinderwagen tegen de geslachtsdelen geklemde durende rit….

We wensen hun derhalve een behouden reis en veel plezier.

PS : De chauffeur lag om 9h al terug zijn bed om de verloren slaap in te halen ! (Sorry ! )

Advertenties

augustus 25, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: