Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Ach Mijnheer…

Waarom zouden wij nog op reis gaan ? Het is hier even goed, toch ?

Het is hier even corrupt als in Italië. Onze openbare werken en aanbestedingen worden hier net zo goed met steekpenningen toegekend. Ons overheidsapparaat is hier even immobiel als in het zachte zuiden. Onze politici hebben hier ook relaties met persdiva’s. Onze pers wordt hier even zwaar gecontroleerd door de politiek..

Het is hier even goed als in Haïti. Ook hier leeft reeds 7% onder of op de armoedegrens. Ook hier leven mensen op straat. Ook hier raken mensen hun werk kwijt. Ook hier worden zieke mensen niet langer verzorgd omdat ze hun ziekenhuisfacturen niet kunnen betalen. Ook hier sterven mensen van slechte hygiëne.

Het is hier evengoed als in de Verenigde Staten van Amerika. Ook hier gaan banken failliet. Ook hier verdienen topmanagers van falende overheidsapparaten en privebedrijven monsterbedragen wanneer ondertussen de werkdruk onhoudbaar hoog wordt. Ook onze industrie verdwijnt als ijs voor de zon naar het oosten. Ook onze wagens komen van over de grens.

Ik begin me ernstig zorgen te maken. We worden sinds enkele jaren niet langer bestuurd. België (ja, inclusief Vlaanderen) verwordt tot een braakliggend terrein binnen een Europa dat zich wel, zij het met mate, organiseert. De huidige financiële situatie alsook de op ons afkomende financiële dreigingen zoals vergrijzing en energieafhankelijkheid worden noch pro-actief noch actief aangepakt. Iedereen spreekt van die 25 miljard schuld, maar weinig mensen maken zich blijkbaar zorgen hoe we de enorme putten die op ons afkomen gaan aanpakken. Daarentegen bekommeren we ons momenteel over overbetaalde bruggen en tunnels waar er reeds tunnels zijn die niet worden gebruikt en over stervende fietsbeloften in het buitenland… Ter uwer informatie kan ik u melden dat het brugske 4 miljard euro zal kosten. Niemand kan mij overtuigen dat de optimalisatie van de vloeibaarheid van het verkeer een verlies van 4 miljard kan goedmaken. Maak gewoon de liefkenshoektunnel gratis.

Het wordt hoog tijd dat een nieuwe generatie opstaat. En dit in alle bestaande en/of nieuwe politieke partijen. Het kan niet anders dan dat een groot deel van nadenkend Vlaanderen de gevaren op zich ziet afkomen ? Heeft niemand de ambitie om op te staan ? Heeft niemand het charisma om het volk op zijn loodzware verantwoordelijkheden te wijzen ? Of, hebben de heren en dames die zich de laatste jaren, gebruik makend van de “luchtbel economieën”, zwaar verrijkt hebben enkel een zelfbeschermende reflex ? Er moeten ergens mensen rondlopen met ideeën. Met lef ! Wel neem dan de handschoen op ! Ga de strijd aan met het establishment en het immobilisme. Tijden van crisis zijn de ideale voedingsbodem voor wereldleiders. (Jammergenoeg ook voor dictaturen, NVA ?). Go for it ! En neen Caroline Gennez ik zie in u echt geen wereldleider…

Serieuze kost hee ? Ah neen, tzal nie zijn zekerst… Ik wil voor mijn dochter haar toekomst wel een boterhammeke minder eten. Willen jullie echt niks van onze huidige weelde opofferen opdat onze kinderen niet in een onder financiële druk begevend land moeten leven ? Wel ? Laat u dan horen verdomme !

En Neen ! Schrijf u niet in bij een traditionele partij. Doe dit individueel omring u met gelijkdenkenden. Het is wel heel duidelijk dat de bestaande particratie in België bestaat uit “triumviraten”(VLD), “dolle mina’s met ideologische pennevrienden” (SPA) en de “maar niet aflatende vergrijzende christendemocratie” (CD&V).

Advertenties

oktober 17, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: