Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

EN hoe zit nu met die Griep ?

Zoals u gisteren kon lezen zijn de vaccinaties gestart. Velen vragen zich af of dit wel nuttig is ? Is die epidemie nu echt wel zo erg ? Je hoort er bijna niks meer van dus ht zal wel allemaal zo erg niet zijn?

Wel eerst en vooral : elke griepepidemie is erg. Diegenen die echt al de griep hebben doorgemaakt weten waarover ik het heb. En neen, niet diegene die eens 38 graden koorst en stijve kuiten had. Bij griep lig je te bed. Verga je van de spierpijn en in het slechtste geval eindig je in het ziekenhuis aan een beademingstoestel.

Wel hoe zit het dan ? Wel kijk hieronder naar de grafiek (gevallen van griepale ziektebeelden gerapporteerd door Belgische huisartsen)en zie dan dat de epidemie eigenlijk nog maar goed op gang aan het komen is. Samen met de meting van het aantal griepale ziektebeelden, het aantal afwezigheden door ziekte binnen enkele grote bedrijven (oa. NMBS) en het totaal aantal sterfgevallen in België wordt een schatting gemaakt van het aantal griepgevallen. Heel opvallend hierbij zijn momenteel volgende waarnemingen :

Het percentage positieve gevallenvan H1N1v per aangevraagde analyses stijgt sinds twee weken dramatisch (van 6 naar 40%)

Het sterftecijfer blijft opvallend laag.

Het aantal opnames van kinderen jonger dan 5 jaar met acute ademhalingsziekten stijgt enorm.

Dit alles is een bevestiging dat het niet de ouderen zijn die ditmaal de risicogroep zijn, maar eerder de (heel) jonge kinderen. Al kan mijn besluitvorming hier precair zijn. Ik begin me toch af te vragen in hoeverre men hier niet in de fout gaat om ook defacto de kinderen te gaan vaccineren… Time wil tell…

Influenza Like Illness

Afbeelding 8

Advertenties

oktober 20, 2009 - Posted by | Uncategorized | , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: