Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Apenland….

Ik schrijf hier al weken dat men de kinderen zou moeten vaccineren. U weet (of u weet het niet) maar de H1N1v laboratorium confirmaties gebeuren bij “ons”. Toch wat “ons” ziekenhuis betreft. Zo zijn er momenteel een 7-tal labs ins België die deze analyse uitvoeren. Om u een idee te geven : vandaag kregen wij 6 aanvragen voor deze analyse binnen vanuit intensieve zorgen, hiervan waren er 5 afkomstig van kinderen jonger dan 6 jaar… En de grafieken die worden (toch wat kinderen betreft) elke week erger en erger. Om u een vergelijkbaar cijfer te geven 3 weken geleden kregen we een 4-tal confirmaties per week… Nu een 5-tal gemiddeld per dag.

In Nederland is ondertussen de gulden gevallen en heeft men vandaag besloten om kinderen aan de risicogroepen toe te voegen.  In België vindt men dit vooralsnog niet nodig. Ik hoop dat men hier echt geen spijt gaat van krijgen.

Wij vertrekken morgen naar Africa met een dus niet gevaccineerd kind. Jammer maar niks aan te doen. Wet is wet, en neen, ik kan daar niks aan veranderen. Voetbalclubs daarentegen hebben blijkbaar minder problemen… (schandalig).

Dan neem je dus Tamiflu mee. Echter geen rekening houdend met het feit dat er geen pediatrische verpakkingen in België meer beschikbaar zijn… Dus aan het apothekeren slaan in geval van noodzaak, volwassenen dosissen suspenderen en verdelen. Nog goed dat vader daar allemaal een beetje in geschoold is.

Nu ja, laten we hopen dat dit alles niet nodig zal zijn. But, Always be prepared !!!! Duim met ons mee.

Wat mij betreft mogen de clubartsen van die voetbalclubs levenslang geschorst worden

Advertenties

november 9, 2009 - Posted by | Uncategorized | , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: