Manon Clement’s Blog

Avonturen van een pril bestaan.

Den uitkomen…

Zoals het kleine ongedierte verschijnt in de lente, zo verschijnt het grotere ongedierte eind september. Juist ja, ik heb het over studenten. Werkzaam op een niet nader genoemde faculteit geneeskunde in een gebouw waar 2 grote auditoria kunnen worden teruggevonden bevind ik mij in het heetst van de strijd. Net zoals mieren komen ze met honderden, wat zeg ik duizenden, vanuit elke spleet gekropen. Elke steen is een haard van maasaal ontduikende studenten. Onze parking, gang en cafetaria worden overspoeld, manu militari veroverd. Een groep taliban strijders lijkt hiermee vergeleken een troepke brave zondagscouts…

En hun enige doel is… zich voortplanten. De hyper-kort gerokte en van “f*ck me” botjes voorziene exemplaren worden omringd door felgetooide en luidkeels brallende mannetjes exemplaren. De stoerdere exemplaren (de alfa mannetjes) komen handenloos de parking opgefietst zonder hierbij ook maar enig ander voertuig uit de weg te gaan. De fiets wordt hierna achteloos neergezet, neergelegd, nedergesmeten in het fietsrek, tegen een andere fiets, op de grond of tegen een geparkeerde wagen. Een rij van 15 fietsen die in serie omvallen tot de laatste fiets tegen een wagen aanbotst wordt op luid applaus onthaald. Dit zijn uiteraard allemaal exemplaren die reeds hun sporen hebben verdiend “in the wild”. Zij komen uit het gemengd onderwijs en hebben al menig red bull gedronken in de plaatselijke giro. Klaar zijn ze voor het betere werk…

Echter hier en daar zien we een iets exotischer en steeds moeilijker te spotten exemplaar. Hij/Zij heeft een “floeren broekske” aan en draagt een donkerblauwe jas vrij van enig merkteken. Hij/Zij staat tussen de horde met een papier in de hand die hij/zij in lichte paniek voor de 16e keer herleest. Ja, het is wel degelijk in auditorium Z te doen.Dit exemplaar stapte net van de trein waar hij zijn dagelijkse anderhalfuur durende treinreis naar de grote shool vervolledigde. Dit exemplaar staat muisstil tussen de horden wild doenende exemplaren. Het lijkt wel of het onzichtbaar is voor al die anderen. Ze negeren het volledig. Zij zien hem/haar niet.

Al deze studenten gedragen zich volledig zoals een groep zich in de natuur hoort te gedragen. het behoud van de groep primeert. Ze verplaatsen zich in groep, ze eten in groep, ze misdragen zich in groep. Een case studie voor elk ontluikende bioloog.

Maar geen nood beste vrienden, binnenkort wordt het winter. Tijd voor de eerste examens, tijd voor survival of the fittest. Het bronstige mannetjes dier zal tegen dan ontdaan worden van zijn eerste overdosis testosteron. De groep zal fel uitgedund worden, en diegenen die overleven zullen stijf staan van de stress.

Ja idd dit worden allemaal doktoors. Zij gaan op een bepaald moment het leven van een mens in hun handen houden. Beslissingen met verreikende gevolgen moeten nemen. Maar nu nog niet neen, nu moeten ze hun techniek in het handenloos fietsen nog perfectioneren.

Advertenties

september 27, 2010 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: